Çorum'un Sungurlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 'Camiler genç, Gençler gelecek buluyor' ile 'Değerlerimiz varsa değerliyiz' projeleri tanıtıldı.
Hazırladıkları ilk proje hakkında öğrencilere bilgi vere Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu, "İki proje hazırladık. Bunlardan ilki 'Camiler genç, gençler gelecek buluyor” projesi. Bu projenin amacı, öğrencilerimizi camilerle buluşturmak, camilerimizin asli görevi olan insan yetiştirme fonksiyonuna katkıda bulunmak, öğrencilerin başta Kur’an’ı güzel okuma olmak üzere meslekî gelişimini geliştirmek, şeklinde açıkladı. Millî Eğitim Müdürlüğü onaylı ve Sungurlu Müftülüğünün katkı sunacağı projede her öğrenci için düzenlenecek Mesleki Gelişim Karnesi mevcut" diye konuştu.
İkinci proje hakkında da bilgi veren mandıralıoğlu, "İkinci projemiz 'Değerlerimiz varsa değerliyiz” projesidir. Bu projemizin amacı ise, kaybolmaya yüz tutan ve toplumda anlamsız kavramlar haline gelmeye başlayan etik değerlerimizle ilgili farkındalık oluşturmak, kurumumuzu ve hayatı daha güzel yaşanılır kılmaya katkı sağlamak" şeklinde konuştu.
Değer nedir diye soran Mandıralıoğlu, değerler eğitiminin amacı, niçin değerler eğitimi? değerlerimizden bazıları” gibi başlıklar altında sunum yaptı. Mandıralıoğlu, doğruluk, dürüstlük, sorumluluk, çalışkanlık, özgüven gibi temaların işleneceği bilgisini verdi.
Çeşitli videolarla desteklenen, okul kütüphanesi, mescit halıları, ödül köşesi, kamera sistemi vs. okulda yapılan fiziki iyileştirmelerin gösterildiği program ilgiyle takip edildi.
Editör: TE Bilisim