Kongreye AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Özel İdare toplantı salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tebrik mesajlarının okunduğu kongrede AK Parti Sungurlu Kadın Kolları Başkanı Hamide Uzun konuşma yaptı. Uzun konuşmasında, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kongrede konuşan Milletvekili Uslu da bunun bir bayrak değişimi olduğunu belirterek bundan önce görev yapan yönetime teşekkür etti. Milletvekili Uslu konuşmasında Sungurlu’ya yapılan cezaevi başta olmak üzere hızlı tren istasyonu ve otoyol projesine de değindi

Milletvekili Ceylan da kongrede yaptığı konuşmada Sungurlu’da yüzde 70’in üzerinde oy alabildiklerini belirterek bu nedenle Belediye’yi de istemelerinin hakkı olduğunu kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise Sungurlu'da 500 kişilik bir ekip oluşturacaklarını söyledi. Türkiye'de bir ilk olarak 14 ilçe kongresinin sorunsuz bir şekilde Çorum olarak biz tamamladık diyen Mehmet Karadağ, “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan her zaman kadının siyasette yer alması noktasında Türkiye’de bir çığır açtı” diye konuştu.

Karadağ, Sungurlu’da 14 mahalle olduğunu, 14 mahallede 11’er kişilik yönetimler oluşturacaklarını, köy temsilcileri ve yardımlarıyla birlikte 500 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Hamide Uzun Başkanlığı'nda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; “Şükran Abanuzoğlu, Nahide Uzel, Nejla Kayretli, Bedriye Özsaray, Gülhan tanrıverdioğlu, Belma Akkaya, Ayşe Özdoğan, Fatma Bozduman, Gönül Koçer, Güllü Berişbek, Serap Karacığa, Elif Çırakoğlu, Hülya Çelikten ve Leyla Karaçimen”

(İHA)

Editör: TE Bilisim