Sungurlu’da, atık kağıtların yeniden işlenmesi yoluyla karton üreten Sungurlu Kağıt Sanayi (SUN-KA) 1989 yılında kuruldu. Modern üretim ve pazarlama anlayışını sürekli geliştirerek standardını yükselten firma, bir yandan da “sosyal sorumluluk” anlayışı çerçevesinde, çevre konusunda duyarlılık yaratmaya yönelik projeler geliştirdi.

Kağıt ve karton sektöründe çeşitli ödüller alan  SUN-KA, KOSGEB’in bu yıl 5’incisini düzenlediği “KOBİ ve Girişimcilik” Ödülleri’nin “Yılın Çevre Dostu Ödülü” kategorisinde de finale kalan 5 firma arasına girmeyi başardı. 

KOSGEB’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 9 ana başlıkta verilecek olan ödüller için her dalda yapılan başvurular arasından 44 finalist belirlendi. SUN-KA Kağıt, Çorum’dan finale kalan tek firma oldu.

Yarışma, KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet sunarak, KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmayı, bu doğrultuda başarılı işletmeleri ve girişimcileri ödüllendirmeyi amaçlıyor.

SUN-KA’nın finale kaldığı “Yılın Çevre Dostu Ödülü” kategorisinde, diğer finalist firmalar şunlar: Poliner Plastik Ambalaj Geri Dönüşüm Deri Sanayi (Bursa), Uysal Madencilik-Nakliyat (Tekirdağı), İzel Kimya (Kocaeli), Semitaş Emprenye (Uşak)

Genel Müdür Yardımcısı Levent Öztekin.

Hurda kağıtlar, işlenerek kartona dönüştürülüyor. 

Genel Müdür Zeki Öztekin, Genel Müdür Yardımcısı Levent Öztekin ve SUN-KA yönetim ekibi…

Editör: TE Bilisim