Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu ile birlikte Atatürk meydanına yardım çadırı kurduklarını söyleyen Başkan Şahiner, "Burada toplanan yardımları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bizim buradaki tek amacımız ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaşmak" ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin gündeme dair sorularınıda cevaplandıran Başkan Şahiner, adının İYİ Parti ile anılmasıyla ilgili sorulan soruya, "Ben Milliyetçi, Ülkücü kökenli bir Belediye Başkanıyım. Sungurlu'ya gelen misafirleri ağırladığım için partimden ihraç edildim. Bunu da daha önce söyledim. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bazı partilerden teklifler var ama şuanda bağımsızım. Halkım ne derse, o yönde bir karar alacağım" dedi.
Sungurlu Belediyesi'nin şuan ki borcu hakkında açıklama yapan Başkan Şahiner, "Biz göreve geldiğimizde büyük bir borç ile belediyeyi devraldık. Bu borcun 12 milyonluk bölümünü ödedik. Yani hem borç ödedik, hem de hizmet yaptık" şeklinde konuştu.
Mevcut Çorum Milletvekilleri'nden destek görüyor musunuz sorusuna ise Başkan Şahiner, "İŞ-Kur'dan 100 kişi talep ettik. Sağ olsun AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan bunun için çok uğraştı. Hakkını vermem gerekiyor. İlk başta müjdeyi aldık. Ancak bu müjde fazla sürmedi. 10 kişi verildi. Bunun haricinde hiç bir destek görmedim" dedi.
Mesire Kafe'de verilen kahvaltının ardından Başkan Şahiner, toplantıya katılan gazetecilere çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra gazetecileri makamında ağırlayan Başkan Şahiner, burada gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Editör: TE Bilisim