Çorum Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çanakkale ve Bursa gezilerine katıldı. SBMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın ve Teknisyen Veli Tazegül eşliğinde 22 Ekim Perşembe akşamı Çorum’dan hareket eden 25 Ekim Pazar sabahı tekrar Çorum’a döndü.
Gezi programı çerçevesinde önce Çanakkale şehitliğini ziyaret eden gezi kafilesi gezi boyunca kara ve deniz savaşları hakkında rehberden bilgi aldı. Cuma günü boyunca şehitliği gezen öğrencilerimiz Cumartesi günü de Çanakkale’de Deniz Müzesini ve müze içerisindeki Nusret Mayın Gemisini ziyaret ederek canlandırmalar ve simülasyonlar ile bilgilendirildi. Aynı akşam Bursa’ya geçen gezi kafilesi burada Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in ve ikinci padişahı Orhan Bey’in türbelerini ziyaret etti. Bursa Ulucami’yi de ziyaret ederek buradaki hat örnekleri hakkında rehberden bilgi alan kafile gezi programını tamamlayarak Çorum’a döndü.
Gezi hakkında bir açıklama yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, akademik çalışmalar ve kariyer gelişimi kadar öğrencilerin kişisel gelişimlerine de önem verdiklerini bu bağlamda çeşitli programlar gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Öğrencilerin doğrudan katıldıkları, sosyal sorumluluk projelerinin ve yerinde eğitim çalışmalarının önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Işık, bu bağlamda bir grup öğrencilerini Çanakkale ve Bursa’nın tarihi yerlerine gönderdiklerini ifade etti. Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisi olan Çanakkale’de şehitleri yâd ederek bilinçlenen, feyizlenen gençlerin ardından, dünyanın en büyük medeniyetlerinden birisi olan ve ataları tarafından kurulan Osmanlı Başkenti Bursa’nın tarihi ve manevi havasını teneffüs etmişlerdir diyen Yrd. Doç. Dr. Işık, “Bursa Ulu Cami’yi gören gençlerimizin ortaçağ teknolojisi ile inşa edilmiş olan bu eşsiz mimari eseri gezerken duygulanıp gururlanmamalarının ve özgüvenlerinin güçlenmemesi düşünülemez.” Dedi.
Yrd. Doç. Dr. Işık, bu güzel etkinliğin sağlanmasında büyük katkılarından dolayı Çorum Belediyesi’ne, gezinin koordinasyonu ve sorumluluğunu üstlenen Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş’a ve Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. (Haber merkezi)
Editör: TE Bilisim