TOKİ Mehmet Akif İlkokulu’nda, Kaymakam Mitat Gözen, Kaymakam Refiki Buğra Karadağ, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin katılımı ile "Geçmişten Günümüze Kültürel Değerlerimiz" konulu serginin açılışı yapıldı.

Geçmişten günümüze kullanılan mutfak eşyaları, giysiler, inşaat malzemeleri, eski telefon, radyo, daktilo, gramofon, kasetçalarlar, fotoğraf makinesi gibi çok sayıda malzemenin sergilendiği sergi büyük ilgi görüyor.

Okul Müdürü Hüsamettin Dere, serginin açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkması için başlattıkları “Geçmişten Günümüze Kültürel Değerlerimiz” projesi kapsamında bu sergiyi açtıklarını söyledi. Öğrencilerin geçmişte kullanılan araç gereçleri toplayarak açtıkları sergi açmaktan dolayı mutluluk yaşadıklarını ifade eden Dere, serginin açılmasında yardımcı olan velilere de teşekkür etti.

Sınıf öğretmeni Şenay Bolat’ta yaptığı konuşmada, bu sergi sayesinde teknolojinin nasıl bir ilerleme gösterdiğini öğrencilere gösterme imkânını bulduklarını belirtti. Şenay Bolat, “Öğrenciler bu sergi ile hem derse ait güzel bir etkinlik yaptılar hem de güzel bir nostalji yaşadılar. Geleceğe yön ve şekil verecek bu neslin bu şuuru kazanmış olmaları bizim için oldukça önemlidir. Bu benzeri etkinlikleri müfredatımıza bağlı kalarak devam ettirmek niyetinde ve azmindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Sergiyi ilgi ile gezen Kaymakam Mitat Gözen, serginin açılmasında emeği geçen öğrenci, veli, öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür ederek, “Güzel bir nostalji sergisi olmuş” dedi.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim