Önceki gün öğleden sonra Sungurlu Atatürk Meydanı’nda toplanan grup, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” slogan ve tekbirler eşliğinde Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan şehitliğe kadar yürüdü.

Şehitliğe gelen grup burada Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından hep birlikte dua ettiler.

MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, burada bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin milletin, ırk, mezhep, düşünce ayrımı yapmaksızın, tek yumruk haline geldiği ve vatan savunmasını yaptığı dünya tarihine geçen zafer olduğunu vurguladı.

Şahin şöyle devam etti. “Çanakkale Zaferi, milletler mücadelesinin acımasızca sürdüğü bu dönemde, Türk milletinin milli kimlikte buluşmasının, güç ve moral biriktirmesinin, öze ve inançlara dönmesinin de bir örneği ve dönüm noktasıdır. Çanakkale Zaferi vatan sevgisinin şahadetle sınavıdır. Bugün de başka yönleriyle büyük bir tehdit olarak ortaya çıkan emperyalizme karşı mücadelede, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın eşi bulunmaz kaynağı Çanakkale ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.

Yedi düvele karşı koyduğumuz, yenilmemeye yemin ettiğimiz ve imanımızla düşmana karşı koyduğumuz bu zafer, Türk Milleti’nin varlığını koruma azmini ortaya koyması bakımından önemlidir. Bu vatanı bize emanet eden ve kanlarıyla koruyan şehitlerimizin emanetine bizler de sonsuza kadar sahip çıkmak ve korumak zorundayız.  Milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş atalarımıza ve kahramanlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Daha sonra MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin ve Sungurlu Ülkü Ocakları Başkanı Erkut Nikbay ile beraberindeki grup şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Yürüyüş sonunda tekrar Atatürk Meydanı’na gelen grup hep birlikte “ülkücü yemini” etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim