Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, "Bildiğiniz üzere bunan 3 yıl önce, 31 Mart 2015 tarihinde tek hedefi adalet dağıtmak olan İstanbul Cumhuriyet Savcımız Mehmet Sevim Kiraz, yine çalıştığı bir ortamda adalet dağıttı bir sırada hain, kalleş bir terör saldırısı sonucu şahadete yürümüştü. Bu olay yargı camiası olarak bizi derinden üzmüştü. Böyle bir olayın tekrarlanmamasını temenni ediyoruz. Terörün hiç bir haklı nedeni yok. terörün dini, mezhebi ve belki bir ideolojiside yok. Terör bildiğimiz gibi insanlık dışı bir suç. Devletimize, milletimize, yargımızı yönelen her türlü terör faaliyetine karşı da biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tarz terör saldırıları bizleri yıldıramayacak. Aksine adaleti gerçekleştiren yargı organı olan bizlere daha bir kuvvet verecek" dedi. 
Biz bu amaçla Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz için Cuma namazı öncesi mevlit okuttuk diyen Yelken, "Denetimli Serbestlik bünyemizde Bireysel ve Grup Çalışma Odamızın bir anısı olması anlamında Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz olarak koymayı uygun gördük. İnşallah adını bu şekilde yaşatacağız. Kendisini Sungurlu Adliyesi olarak hiç bir zaman unutmayacağız" diye konuştu. 
Yelken, "Ben başta Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz olmak üzere tüm yargı şehitlerimize, yine 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde şehit olan tüm vatandaşlarımıza, kamu görevlilerimize, personellerimize, yine Zeytin dalı harekatında şehit olan askerlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah böyle acı olaylarla bir daha karşılaşmayız" ifadelerini kullandı. 
Sungurlu Adliyesi'nde yapılan açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Cumhuriyet Savcıları, Hakimler, Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen ve adliye personeli katıldı. 

Editör: TE Bilisim