Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Malazgirt Zaferi'nin 949. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 949.’ncu yılını kutladığımızı hatırlatan Abdulkadir Şahiner, Sultan Alparslan başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla andığını dile getirdi.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner mesajında şu görüşlere yer verdi: “Büyük Komutan Alparslan yönetimindeki Türk Ordusu’nun, cesaret, kahramanlık ve fedakârlık örneği sergileyerek kazandığı bu zafer, Anadolu’da Türk devletlerinin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımı olmuştur. Çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarının, Türk Milleti’yle buluşması anlamına gelen Malazgirt Zaferi, şanlı tarihimiz içinde en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Sultan Alparslan’ın adaleti, merhameti ve hoşgörüsü bu topraklarda bin yıllık kardeşliğimizin temelini oluşturmuştur. Bugün milletimiz aynı inanç ve kararlılıkla kardeşliğine sahip çıkmakta, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için birlikte çalışmaktadır. Bu vesileyle dünya tarihindeki çok önemli değişimleri başlatan Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim