Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Türk Dil Bayramı’nın 86. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Abdulkadir Şahiner mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun, aynı yılın 26 Eylül günü ilk Dil Kurultayı’nı düzenlediğini ve bu nedenle 26 Eylül’ün, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kutlandığını hatırlattı.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Milli kültürümüzün ana taşı bulunan Türkçe, geçmişle istikbal içinde en diri bağı oluşturmaktadır. Türkçemize sahip çıkılması, varlıklı sözcük yapısının doğru biçimde kullanılması, her bölgede Türkçe yayınların artırılması, eğitim, ilim ve kültür dili şeklinde artması konusu için bugün hepimize fert olarak kocaman mesuliyet düşmektedir. İlk önce kendimizden başlayarak, ailemizde, etrafımızda Türkçemizin azami biçimde kullanılması, telaffuz edilmesi ve azami biçimde anlaşılabilmesi anlamında çaba göstermeliyiz.

Duygularımızın, düşüncelerimizin, sevinçlerimizin ve ortak değerlerimizin paylaşılmasında en belirleyici faktörün Türkçemiz olduğunu bir kez daha ifade ederek, büyük Türk milletinin Dil Bayramı’nı kutluyor, Türkçe’nin kültürel bir hazine olarak sonsuza kadar var olmasını yürekten temenni ediyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim