Mesire Kafe'de Başkan yardımcılarıyla birlikte gazetecilerle kahvaltıda buluşan Başkan Şahiner icraatlarını anlattı. Başkan Şahiner, "Belediyemizi aldığımız 2014 itibarı ile Belediyemiz o kadar borç ve sıkıntı içerisindeydi. Türkiye'de ilçe bazında en borçlu belediye Sungurlu Belediyesi'ydi. Ama bunlar bizi hiç bir zaman yıldırmadı" dedi.

'Hep birlikte yaptık, hep birlikte başardık'
Belediye başkanı olarak insanlarımızın yüzlerini güldürebiliyorsak, iyi ve kötü günlerinde o insanlarımızın yanında oluyorsak, o insanların sizlere bakış açısı değişiyor diyeren Başkan Şahiner, "Sistem içerisindeki Belediye başkanları halktan uzak, ben yaptım ben ettim yapıyorlar. Ama bizdeki sistemiz de ben yaptım değil. Hep birlikte yaptık, hep birlikte başardık. Eğer ki o insanlarda projelerimize güç verirse, istenilen başarı yakalanıyor. Kapalı pazar yerinde alışveriş araçları koyduk. Pazara gelen vatandaşlarımız alışverişlerini daha rahat şekilde yapıyorlar. Bu uygulamayı bölgede ilk defa biz başlattık" şeklinde konuştu.
İlçemiz hayvancılıkla uğraşan bir bölge olmasına rağmen kapalı hayvan pazar yerimiz yoktu diyen Başkan Şahiner, "Mevcut pazar yerimiz Fen Lisesinin olduğu yerdeydi. Tabi ki bu durum Sungurlumuza yakışmıyordu. Çünkü öğrencilerimiz kokudan orada ders filan yapamıyordu. Bizlerde hayvan pazarını oradan kaldırarak, mezbahanemizin yanına kapalı hayvan pazar yerini 2016 itibarıyla bitirdik" dedi.
'Sungurlu'nun çehresini değiştirdik'
Şehir merkezinde caddelerimizin yol, altyapı, kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarını 2017 itibarıyla bitirdiklerini söyleyen Başkan Şahiner, "Yapmış olduğumuz şehir merkezindeki çalışmalarla Sungurlumuzun çehresini görüntüsü değişti. Her zaman söylediğimiz gibi ya Sungurlu şehir olduğunu bilmeli, yada köy olduğunu bilecek. Bizim amacımız, Sungurlu şehir olduğunu bilmesi gerekiyor. Bilmesi içinde görüntüsünü değiştirmemiz gerekiyordu. Bu çalışmalarımızı hızlı bir şekilde 4 ay gibi bir sürede bitirdik. Sungurlu'ya gelen insanlar Sungurlu'yu geldiklerinde tanıyamadılar. Bu çalışmamızı da kendi bütçemizden yaptık. Her hangi bir kredi kullanmadık" şeklinde konuştu.
Ayakkabıcılar arastası ve İstanbul caddesini yeni kimliğine kavuşturduklarını anlatan Başkan Şahiner, "Buralar Sungurlu'nun kapalı çarşılarıydı. Ama ne yazık ki yıllardır bakılmadığı halde buradaki işyerlerimiz kiraya dahi verilemiyordu. Yapmış olduğumuz çalışmalarla bu iki yerimizi gayet modern bir hale getirdik. Vatandaşlarımız ve esnaflarımızı bize söylediği, buralarda gece yürünemiyordu. Ama, artık bunları aştık. İşlerimizde yüzde 50-60 artma bile oldu diyorlar" dedi.


'Sungurlu'da göçü durdurmak için Ankara'ya irtibat bürosu açtık'
Geçmişten bu yana Sungurlu Çorum'un en büyük ilçesi ama en büyük göç veren bir ilçesi olduğunu hatırlatan Abdulkadir Şahiner, "Merkez ve köyleri ile nüfusumuz 53 yada 54 bin kişi. Ama dışarıda yaşayan Sungurlulu sayısı 550 bin. Bunun 300-350 bini Ankara'da yaşıyor. Bizde bu hemşerilerimizi bir araya getirip, Sungurlu'dan Ankara'ya, Ankara'dan Sungurlu'ya nasıl bir çalışma yapabiliriz diye Ankara'da bir irtibat bürosu kurduk. İrtibat bürosunu kurmamızın amacı Sungurlu'dan göçü durdurmak, Sungurlu'lya hizmet getirmektir. İrtibat büromuzu faaliyete geçirirken kesinlikle orada siyaset olmayacak diye kurduk. Ben Sungurlu Belediye Başkanıyım. 2014 Mart itibarıyla herkesin Belediye Başkanıyım ve herkesin belediye başkanı olmak için yola çıktım. Kısa bir sürede çok güzel birliktelik yakaladık. Her zaman düşüncemiz şu oldu. Çorum için ne yaparız. İki tane federasyonumuz var. Derneklerimizi ve federasyonumuzu bir araya getirdik. Yöneticilerimizle birlikte orada dostluklar kurduk. Ve o toplantıda Çorum için fikir birliğine vardık. Çorum daha önceden Bursa, Kayseri ve Antep'le yarışıyordu. Şimdi ise bu illerde sanayiler aldı başını gidiyor. Ama biz bir tane ile yetinmeye çalışıyoruz. Bunu da ben yerel yönetimlerin ve Milletvekillerin başarısızları olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.
'Sungurlu'nun sosyal yönden gelişmesi gerekiyor'
Bayanları evden çıkarmamız gerekiyor diyen Başkan Şahiner, "Bunun içinde mahallerimize kültür evleri yapıyoruz. Sungurlu'da insanlarımızın piknik yapacağı bir mesire alanı yoktu. Vatandaşlarımız ya Hacılarhanı veya Salman Köyü'ne yada Alaca'ya gidiyordu. Bu Sungurlu'nun bir ihtiyacı dedik ve mesire alanını yapıp vatandaşımızın hizmetine sunduk. Birinci etabı bitirdikten sonra baktık, mesire yerimiz yeterli olmuyor. İkinci etaba başlayıp onuda bitirdik. Ama buda yeterli olmayınca Akçalı mevkiinde 3. etap çalışmamıza başladık. 2017 yaz sezonuna bu mesire alanımızı yetiştirdik" diye konuştu.
'17 adet yeni park yaptık'
Mahallelerde çocuklarımız için oyun alanları yoktu diyen Başkan Şahiner, "Mahallelerimize ihtiyaç olan yerlere 17 adet yeni park yaptık. 2 adette halı sahayı gençlerimizin hizmetine sunduk. Gençlerimizin enerjilerini bu gibi alanlarda spor yaparak atmayınca, gençlerimiz kötü alışkanlıklar içerisinde giriyorlar. Bu yüzden gençlerimiz spora yönelmesi için bu alanları yapıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim