Mübarek gün ve gecelerin; hayatımızda vazgeçilmez bir yere sahip olduklarını vurgulayan Abdulkadir Şahiner, “Peygamber Efendimizin doğumu, karanlıkları aydınlığa çevirirken, insanlığa rahmet ve güzellik sunmuştur.” dedi.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Ne mutlu bizlere ki tüm âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz(SAV)’ın doğduğu geceyi birlikte yaşamanın mutluluğu ve huzuru içerindeyiz. Peygamber Efendimizin doğumu, karanlıkları aydınlığa çevirirken, insanlığa rahmet ve güzellik sunmuştur. Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi ile insanlık onurlandırılmıştır. O, bütün güzellikleri en kâmil manada şahsında barındıran en güzel örnektir.

Bilindiği gibi O’nun bize getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla, nefretler sevgiye, düşmanlıklar kardeşliğe dönüşüyor. Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır.

Bugün, tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam alemi olarak bu gecede, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. O’nun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık merhametini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı O’nun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimi içerisindeyiz. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarımızın kabulünü Yüce Rabbimizden niyaz ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin, tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Sungurlulu hemşehrilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni kutluyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim