Sun­Ka Kağıt Genel Müdürü Zeki Öztekin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "Ortaöğretim Okulları Tanıtım Kitapçığı"nın basılmasına maddi destek sağladı.

“Varlık Sebebin Mesleğin” projesi kapsamında ilçedeki ortaöğretim okullarını tanıtan kitapçık basıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaöğretim okullarını tanıtmak amacıyla bastırdığı kitapçıkta ilçede bulunan 8 ortaöğretim okulu tanıtıldı.

Ortaöğretim okulları tanıtım kitapçığı hakkında bilgi veren ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, öğrencilerin doğru tercihler yapmaları için ortaöğretim okulları tanıtım kitapçığı projesini hizmete sunduklarını belirtti.

“Varlık Sebebin Mesleğin” temasıyla başlattıkları “Ortaöğretim Okulları Tanıtım Kitapçığı” projesinin ilkini yaptıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Eryiğit, öğrencilere başarılar dileyerek, “Başarılı olmanın yanı sıra özgüvenli ve idealist olun, o zaman önünüzde duracak hiçbir engel yoktur” şeklinde tavsiyede bulundu. Eryiğit, öğrencilerin ilçedeki okullarda eğitim görmesinin önemine de dikkat çekti.

Mustafa Eryiğit, “Kitapçıkların hazırlanmasında bizlere yardımcı olan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ramazan Çırakoğlu, Hürriyet Ortaokulu Müdür yardımcısı Fatih Yaman, Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Selma Yılmaz Uçar ve Milli Eğitim personeli Şükrü Kızılova’ya ayrıca tanıtım kitapçının basım aşamasında maddi olarak bizlere destek veren Sun­Ka Kağıt Genel Müdürü Zeki Öztekin’e teşekkür ederim” dedi.

Ücretsiz dağıtılacak

Müdürlüğün özverili ve gayretleri çalışmaları sayesinde hiçbir velinin kafasında herhangi bir soru işareti kalmaması için gereken uğraş gösterildiği bildirildi. Kitapçıkta Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Haydar Öztaş Anadolu Lisesi, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi okulları hakkında bilgi verildi.

Velilere ve öğrencilere ışık tutacak olan, Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş danışmanlığı projesi kapsamında hazırlanan kitapçığın, ilçemizdeki tüm ortaokulların ve İmam Hatip Ortaokulunun 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtildi.

Ayrıca hazırlanan kitapçıkta tüm kurumların tanıtımı yapılırken, bütün liselerin de taban ve tavan puanları, yüzdelik dilimleri, başvuru koşulları, nakil ve geçişleriyle birlikte ders çizelgeleri de yer aldı. Bu sayede incelenen kitapçığın tüm soruları cevaplayabilecek nitelikte olması için gereken itina gösterildi.

Bununla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaöğretim okulları tanıtım kitapçığında, Temel Orta Öğretime Geçiş Sınavına (TEOG) giren sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik ilçede bulunan ortaöğretim kurumlarını gösteren fotoğraflar ve ortaöğretim kurumları hakkında tanıtım bilgileri de yer aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim