AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sungurlu Dr. Sedat-Dr. Melahat Baran Ortakokulu’nda kurulan Z-Kütüphanenin açılışını yaptı.

Milletvekili Ceritoğlu, kütüphanenin açılış kurdelesini Kaymakam Mitat Gözen, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit ve Sungurlu Eski Belediye Başkanı Ahmet Karacif ile birlikte kesti.

Kütüphaneyi gezen Ceritoğlu, kütüphanenin tasarımını çok beğendiğini belirterek, “İnşallah çocuklarımız burada bol bol kitap okuyarak kendilerini geliştirecekler. Gerçekten çok güzel ve ferah bir tasarımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. İnsanların bilgi ve kültürlü bir birey olmaları için mutlaka kitap okumaları gerektiğini vurgulayan Milletvekili Ceritoğlu, “Allah insanlara okumayı emrediyor.” dedi.

Z-Kütüphane ile ilgili bilgi veren okul müdürü Metin Safel, Z-Kütüphane’nin estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme ve öğrenme etkinliklerine imkan veren sosyal etkinlik alanları olduğunu söyledi. Okulun giriş katında bulunan Z-Kütüphaneye öğrencilerin ilgisinin oldukça yoğun olduğunu dile getiren okul müdürü Safel, Z-Kütüphane’nin farklı türlerde bin 200 kitap, 12 bilgisayar ve 1 adet akıllı tahta ile hizmet verdiğini ifade etti.

Dr. Sedat – Dr. Melahat Baran Ortaokulu öğrencileri ziyaret sırasında Ceritoğlu’na büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler kendileriyle tek tek ilgilenen ve fotoğraf çektiren Milletvekili Ceritoğlu’na sarılarak sevgilerini ifade ettiler.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim