Öğrenci velileri adına konuşan Yılmaz Gökkaya, taşımalı eğitim kapsamında ilköğretim öğrencilerinin Demirşeyh köyüne, lise öğrencilerinin de Sungurlu’ya götürüldüğünü belirterek, çocuklarının uzun zamandır okullarına gidemediklerini ileri sürdü.

“Öğrencilerimizin okullarına gidemediğini gerekli yerlere bildirdik. Milli Eğitim’e defalarca başvurduk” diyen Gökkaya, şöyle devam etti:

“Bir ayda öğrencilerimiz okullarına 4 ya da 5 kez gidip gelebildiler. Biz arabalarımızla Sungurlu’ya, Çorum’a gidip geliyoruz onlar ‘yol kapalı’ diye öğrenciyi taşıma yapmıyorlar. Gerekli yerlere başvuruyoruz,  onlar da kendi bildiğini yapıyor. Öğrencilerimiz okullarına devam edemiyor. Derslerinden geri kalıyorlar, sınavlarından geri kalıyorlar. Yarın bu çocuklar sınıfta kaldığında sorumlusu kim olacak? Biz ne yapacağız, durumumuz ne olacak?”

Köyleriyle beraber Hacılarhanı köyü öğrencilerini aynı servisin taşıdığını ifade eden Yılmaz Gökkaya, “Bizim köyümüzde 13 tane öğrenci var. Aynı servisle hem bizim öğrencilerimizi, hem de Hacılarhanı öğrencilerini taşıyorlar. İki köy beraber olunca 23 öğrenci yapıyor, 10 tane öğrencide Hacılarhanı’nda varmış. 23 öğrenciyi, 4-5  ay boyunca 18 kişilik servisle götürüp getirdiler. Ondan sonra biz yetkilileri uyarınca bir minibüs verdiler, oda bir hafta geldikten sonra tekrar geri aldılar. Aynı durum tekrar oluşarak, 23 öğrenci, 18 kişilik servisle taşındı.” şeklinde konuştu. (Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim