Kapitalizmin giderek vahşileştiği, patronların, idarecilerin, medyanın, sivil toplum örgütlerinin işçiyi köleleştirdiği bir dönemde; gönül birliği yapmış, aynı düşünen, aynı yaşayan ve aynı sıkıntıları paylaşan Ülkücü İşçilerin örgütlenmesinin, hayatlarını idame etmeleri için bir zorunluluk haline geldiğini belirten Külcü, Ülkücü İşçiler Derneği’nin kurulma amacının bu olduğunu ifade etti.

İş kazalarından sonra işverenin aklanması için çalışıldığını, işçinin kıdem tazminatı hakkının yendiğini, kolaylıkla işinden çıkarılıp yoksulluğa itildiğini ve en iyi ihtimalle evini geçindirmenin imkansız olduğu bir ücretle çalıştırıldığı gerçeğinin hep beraber yaşandığını belirten Ertuğrul Külcü, bunların önüne geçmek için işçilerin örgütlenip kurduğu sendikaların, patron güdümlü sendika başkanlarını ortaya çıkarmaktan başka ne yazık ki hiç bir işe yaramadığını dile getirdi.

Külcü, “Artık Sungurlu ilçemizde de derneğimizin temsilcisi var ve işçi kardeşlerimizin her daim bütün sıkıntılarında yanlarında olacaktır. Ülkücü İşçiler Derneği her zaman hakkın yolunda Milletimizin yanında başbuğumuzun izinde liderimizin emrindedir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim