AK Parti Sungurlu'da miting gibi kalabalık bir toplulukla seçim bürosu açtı. Açılışa AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi İç Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü Av. Oğuzhan Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Başkan Yardımcıları Emre Turan, Murat Günay İl SKM Başkanı Av. Ercan Daşdan, Elvan Börekçi, Kaan Kartal, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rifat Sarıyerli, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamide Sarı ve yüzlerce partili katıldı.

Milletvekilleri Ceylan ve Kaya alana geldiklerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bu ilgiye duyarsız kalmayan Ceylan ve Kaya vatandaşlarla bir bir tokalaşarak hal hatır sormayı ihmal etmedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Selahattin Çelik tarafından dua edildi. Törende açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Özsarı yaparken, daha sonra kürsüye İl Başkanı Ahlatcı ile Başkan adayı Özkan geldi. Özkan, “Sungurlu 19” adını verdiği ve seçilmesi halinde uygulayacağı 19 projeyi anlattı.

AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ise törende yaptığı konuşmada Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in İŞKUR TYP programında yapılan ayrımcılıkla ilgili söylemlerine cevap verdi. Ceylan, Sungurlu Belediyesi’nin işçiye ihtiyacı varken Şahiner’in seçildikten sonra neden 70 işçiyi çıkardığını sordu.

Birlik beraberliğin önemine değinen Milletvekili Kaya ise Sungurlu’da yeniden seçimi alarak ilçeyi şaha kaldıracaklarını savundu. AK Parti’nin sahibinin millet olduğunu ifade ederek önlerini kesmek için oynanan tüm oyunları yine milletin feraseti ile bozduklarını, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkenin 2023-2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.

AK Parti Sungurlu Belediye Başkan adayı İlyas Özkan’a ilçe halkından destek istenen konuşmalardan sonra seçim bürosunun kurdelası kesildi. Milletvekilleri Ceylan ve Kaya seçim bürosunda bir süre dinlendikten sonra ilçe teşkilatlarının organize ettiği yemeğe de katıldı.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim