Çorum’da ilk hasat Sungurlu Türkhacılarhanı Köyü Muhtarı Sebahattin Kınık'a ait tarlada gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, Dane mısır üretiminin yaygınlaştırılması projesine 2015 yılında başladıklarını, proje kapsamında bu yıl ilimizde 1212 dekar alanda dane mısır üretimi yapıldığını ve yapılan üretim sonucunda 1000 ton dane mısır üretimi tahmin edildiğini bildirdi.
Ermiş, “Bu sayede ilimizde bulunan yem sanayii de dane mısır konusunda bir nebze de olsa dışa bağımlılıktan kurtulacak ve kendi yem hammaddemizi de kendimiz üretmiş olacağız. Özellikle kanatlı yemi sektöründe yaygın olarak kullanılan dane mısır ilimizde bulunan kanatlı sektörüne de katkı sağlamış olacaktır” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ermiş, mısır hasadının ardından Sungurlu Demirşeyh Köyünde Emin Murat Nazlımoğlu tarafından 4 dekar alanda yapılan ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından toprak hazırlığı, fide dikimi, gübreleme ve diğer bakım işlemleri kontrol edilen çilek bahçesini ziyaret ederek, üreticilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim