İlçede özellikle Necmettin Erbakan Caddesi Şehir Parkı karşısında bulunan köftecilerde yapılan ekmek arası ciğer, farklı lezzeti ile damaklarda iz bırakıyor.

Okçanoğlu Köfte sahibi Bayram Okçanoğlu, yalnızca Sungurlu’da yapılan ekmek arası ciğeri yemek için şehir dışından ve hatta ülke dışından gelenlerin olduğunu belirtti.

İlçede 30 yıldan fazladır yapılan ekmek arası ciğerin bağımlılık yaptığını bir defa yiyenin bir daha bırakamadığını ifade eden Okçanoğlu, ciğerin yapılışını şöyle anlattı:

“Kasaptan kıyma şeklinde çekilmiş akciğeri alıp önce iyice yıkıyoruz. 1 saat haşladığımız ciğeri daha sonra içine kimyon, tuz, pul ve toz biber ekleyerek yaklaşık 2 saat yağ ile kavuruyoruz. Bir süre dinlendikten sonra ekmek arasına konulan ciğerin üstüne marul, soğan ve domates ekleyip ayranla servis ediyoruz. Acıyı sevenler için yanına cin biberi veriyoruz.”

17 yıldır köftecilik yaptığını belirten Bayram Okçanoğlu, tavuk döner ve köftede yaptıklarını ama en çok ciğer ekmeğin tüketildiğini vurguladı.

Gül Köfte sahibi İbrahim Okçan, geçtiğimiz Ramazan Bayramında günlük 300 kilo ekmek arası ciğer yapıp sattığını söyledi. İbrahim Okçan, Sungurlu’dan başka hiçbir şehirde yapılmayan ekmek arası ciğeri yemek için İstanbul, Ankara, Antalya gibi birçok şehrinden geldiklerini ifade etti.

Kardeşler Piknik sahibi Gökan Bilim de, okullar açık olduğun da öğrencilerin büyük rağbet gösterdiği ekmek arası ciğeri yazında şehir dışından gelen ve gurbetçilerin tercih ettiğini kaydetti.

Park Piknik sahibi Erhan Deligözoğlu ise günlük 50 kilodan fazla ekmek arası ciğer sattığını belirterek, hafta içi ilçe merkezi hafta sonu ise şehir dışından delen müşterilerinin olduğunu bildirdi.

İşyeri sahipleri ekmek arası ciğerin yanı sıra köfte ve tavuk dönerde sattıklarını, ama en çok müşterilerin ciğer ekmeği tercih etiklerini belirttiler.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim