Sungurlu Örnekevler Mahallesinde oturan Merve Dişbudak, bedensel engelli kızı Nezaket Dişbudak (5,5) için Belediye Başkanı Şahiner’den tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Başkan Şahiner, Merve Hanım’ın bu isteğini geri çevirmeyerek küçük Nezaket’e tekerlekli sandalye temin etti.
Makamında anne ve kızını ağırlayan Başkan Şahiner, tekerlekli sandalyeyi aileye teslim etti. Kızının yüzündeki sevinci gören ve Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e dua eden anne Merve Dişbudak, “Gerçekten bu tekerlekli sandalyeye çok ihtiyacımız vardı. Çevremizdeki komşularımızdan, gazetedeki haberlerden duyuyorduk. Kadir Başkan kimseyi geri çevirmiyormuş. Belediyenin önünden geçerken aklıma geldi ve başkanımızın yanına çıktım. O’ da sağ olsun bizleri makamında ağırladı. İsteğimizi söyleyince hemen tedarik edip bizlere teslim etti. Başkanımızdan Allah razı olsun.” diye konuştu.
Başkan Şahiner ise Sungurlu Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde ihtiyaç sahibi engelli yurttaşlara bu tür yardımları yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Kimin ne olacağı belli olmayan yaşantımızda, ihtiyacı olan insanlarımızın yardımına koşmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim