Toplantıya DSİ Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetci, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, yüklenici firma mühendisleri ve köylüler katıldı. Toplantıda Şube Müdürü Murat Şerbetci tarafından arazi sahiplerine bundan sonraki aşamalar hakkında bilgi verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyonun gerekli araştırmaları yaparak arazi bedeli belirleme çalışmaları yapılacağını ve arazi sahipleri ile antlaşma yapılmasından sonra en geç 2 ay içinde inşaata başlanacağını anlatan Şerbetci, köylülerin sorularına cevaplandırdı.
AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan'da, "2 yılda bitirilmesi planlanan Kırankışla Barajı Sungurlu ilçe merkezi ve Kırankışla Köyüne ait 31 bin 740 dekar arazinin sulanması, Sungurlu ilçe merkezine yılda 6,3 milyon metreküp içme suyu verilmesi ile 2046 yılına kadar içme suyu ihtiyacının giderilmesine yönelik olarak inşa edilmektedir" dedi.
Yatırım bedeli 30 milyon lira olan barajın milli ekonomiye yıllık 22 milyon lira fayda sağlayacağını belirten Özkan, Kırankışla baraj inşaatı işi kapsamında; Temelden 35,50 metre yüksekliğinde, 870 metre uzunluğuna ve yaklaşık 2 milyon metreküp gövde dolgu hacmine sahip homojen toprak dolgu tipinde yapılacak barajda 48 milyon 340 bin metreküp su depolanacağını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim