İlçede Fatih Mahallesi Şehit Adil Yıldız Caddesi üzerinde bulunan dükkânda terzilik yapan Süleyman Öztemel, muhabirimize yaptığı açıklamada, Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümünü bitirmesine rağmen çok sevdiği baba mesleği olan terzilik yapmaya karar verdiğini söyledi.

Haziran ayında ilçede “Kardelen” isminde terzi dükkânı açtığını ifade eden Öztemel, küçükken yardım etmek için gittiği terzi babası Selahattin Öztemel’in yanında mesleği öğrendiğini anlatarak, “Babamın terziler arastasında iş yeri vardı. Okul dışında ona yardıma giderdim, hem okuyup, hem babama yardım ediyordum, hem de bir meslek öğreniyordum.

Liseyi bitirdikten sonra Konya Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümünü kazandım. Üniversiteyi bitirince Çingiller ve Tuğlu köylerinde 2 yıl vekil öğretmenlik yaptım. Daha sonra Ankara’da bir şirkette 2 yıl yöneticilik yaptıktan sonra ilçeme döndüm. Öğretmenlik ve şirket yöneticiliğinden sonra hem baba mesleği, hem de çok sevdiğim terzilik yapmaya karar verdim” dedi.

Mesleğini çok sevdiğini belirten Öztemel, işini severek yaptığını ve çok önem verdiğini söyledi. Tadilatı en zor olan deri ürünleri itina ile tamir ettiğinin altını çizen Öztemel, ayrıca ilçede tek penye kenarı dikim makinesinin terzihanesinde olduğunu vurguladı.

Terzilikte artık özel dikimlerin azaldığını aktaran Öztemel, daha çok tamir ve tadilat işleri yaptıklarının altını çizdi.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim