Geçtiğimiz hafta sonu genel kurul yapan İYİ Parti Sungurlu Teşkilatında ilk istifa geldi. İYİ Parti üyesi Çelebi Kırtay, istifa ederek MHP’ye katıldı.

Çelebi Kırtay, yaptığı açıklamada, aslen ülkücü ve MHP’li olduğunu vurgulayarak, partisine geri döndüğünü belirtti. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in MHP’den ihraç edilmesi üzerine MHP’den istifa ettiğini anlatan Kırtay, “Belediye başkanı sevdiğim biri MHP’den ihraç edilince çok üzüldüm, buna tepki göstermek için bende partimden istifa ettim. Daha sonra İYİ Parti’ye üye oldum. Geçen süre içerisinde Belediye Başkanı Şahiner’in İYİ Parti’ye katılmadığını görünce yanlış yaptığımı fark ettim ve istifa ettim. Çocukluğumun geçtiği MHP’ye tekrar üye olarak yuvama döndüm” dedi.

İlçe Seçim Müdürlüğüne İYİ Parti’den istifa ettiğine dair dilekçe veren Çelebi Kırtay, daha sonra MHP İlçe Teşkilatına giderek üye oldu. Kırtay, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin’e üye kayıt dilekçesini verdi. Yasin Şahin, MHP’ye katılan Çelebi Kırtay’ı tebrik etti.

“Kapılarımız sonuna kadar açıktır”

MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, bu davanın derya deniz gibi olduğunu, kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, “Hatasından dönenler, yanlışının farkına varanlar, kandırılanlar olmuştur ve bu arkadaşlarımızla kucaklaşmışızdır. Kucaklaşmaya da devam edeceğiz. Bu dava derya denizdir, kapımız da kucağımızda herkese açıktır, buda böyle biline. Sungurlu’da MHP, camiasının ve halkının yanındadır. Kimseyi ötekileştirmeden 30 bin nüfuslu bu şehirde yaşlısından gencine, işçisinden memuruna hem ilçe teşkilatı hem de yan kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde, herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Kapılarımız sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim