Sungurlu MYO Engelli Öğrenci Birim Temsilcisi Öğretim Görevlisi Özlem Bal, 3 Aralık Engelli Farkındalığı Gününün dünyada herkes tarafından bilindiğini belirtti.
Üniversitenin her biriminde her yıl Aralık ayı içinde Engelli Farkındalığı Programı yapıldığını söyleyen Bal, bu karardan yola çıkarak Sungurlu MYO olarak etkinlik düzenlediklerini söyledi. Etkinlikte, engelli öğrenci biriminin görevlerini anlattıklarını kaydeden Özlem Bal, etkinlikte ayrıca öğrencilerin yazdığı şiirler, kısa filmler ve skeç gösterilerini izleyicilere sunduklarını kaydetti.
Öğretim Görevlisi Özlem Bal, engelli farkındalığına dikkat çekmek için işaret dilini kullanarak klip çektiklerini söyledi. Bal, “Neler Oluyor Hayatta?” klibinde öğrenciler Duygu Çabuk, Büşra Argunşah, Esra Yılmaz, Damla Yıldırım, Elif Yılmaz, Aynur Aktan, Kübra Saltan, Kader Ayçiçek, Melike Arayıcı, Esra Tığlı, Burcu Kara, Edanur Gökçe, Büşra Peker, Efsun Özge Tunga, Büşra Demirci, Kübra Altuntaş, Meryem Elif Beker, Aylin Aktaş, Şeymanur Bolat, Hüseyin Özdemir ve Mustafa Seherli’nin rol aldığını, Yusuf Toprakçı ve Seyit Kılıç’ın da montajını yaptığını kaydetti.
(Recep ŞEYHOĞLU)
Editör: TE Bilisim