Lavalia İrem Unlu Mamulleri sahibi İmran Evliyaoğlu, ilçede sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların tedavilerini yaptırıp, bakımını üstleniyor.

Unlu mamuller üzerine faaliyet gösteren fabrika ile ilçeye ekonomik anlamda katkı sağlayan Evliyaoğlu, sokak hayvanlarına gösterdiği ilgi ile de örnek teşkil ediyor. İlçede billboardlar başta olmak üzere hazırlattığı afişlerle sokak hayvanlarının varlığına dikkat çekmeye çalışan Evliyaoğlu, çok sayıda hayvanın tedavisinin yaptırarak bakımını üstleniyor.

Evliyaoğlu, Ankara Karayolu 5. kilometresinde bulunan fabrikasına kurduğu barınak sayesinde çok sayıda hayvanın bakımını yapıyor. Yiyecek ve su bulamayan hayvanlara yiyecek ve barınak sağlayan Evliyaoğlu’nun sokak hayvanlarına gösterdiği bu duyarlılık ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

“Menekşe”nin tedavisini yaptırdı.

Hayvan sever işadamı İmran Evliyaoğlu, Özel İdare İşhanın da esnaflar tarafından bakımı yapılan sokak köpeği “Menekşe”nin tedavisini yaptırdı.

Sokak hayvanları tarafından yaralanan “Menekşe”nin durumunu gören esnaf, durumu işadamı İmran Evliyaoğlu’na bildirdi. Evliyaoğlu da köpeğin tedavisi için fabrika çalışanlarından Hakan Yaldız’ı görevlendirdi.

11 yıldır Lavalia İrem Unlu Mamullerinde çalışan Hakan Yaldız, iş yerinde görevli veterinerden öğrendiği bilgilerle “Menekşe”yi muayene etti. Yaldız, “Köpek karın bölgesinden yaralanmıştı. Veterinere giderek gerekli malzemeleri aldım. Köpeğe anestezi yaparak yarayı temizledim ve 7 dikiş attım. Sağlık durumu iyi, bir hafta sonra sargılarını alacağım” dedi.

İlçede yaralanan sokak hayvanlarını elinden geldiği kadarıyla müdahale ederek tedavi etmeye çalıştığını anlatan Yaldız, “Bütün masraflarını patronum İmran Evliyaoğlu karşılıyor. Amacım sokak hayvanlarına yardımcı olmak, tekrar sağlıklarına kavuşturmak. Elimden geldiğince tedavi ediyorum, beni aşan bir durum olunca zaten veterinere götürüyorum” ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim