Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyonla mücadele programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programda firmaların yeni açıklanan logoyla ürünlerinde asgari yüzde 10 indirim uygulayacağına ilişkin taahhütlerini enflasyonla mücadelede olumlu bulduklarını kaydeden Akkaş, “Bu indirimi her firmanın münferit olarak yapacak olması, çoğulcu bir yaklaşım oluşturacaktır. Böylece her firmanın çorbada tuzunun olması psikolojik olarak da katkı sağlayacaktır.” dedi.

Programda birikmiş KDV iade süreçlerinin hızlandırılarak yıl sonuna kadar bekleyen başvuruların sonuçlandırılacak olmasının, ekonomiye önemli katkı sağlayacağına işaret eden Akkaş, bunun yanında 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere bankaların yüksek faizle kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapacak olmasını ve Hal Yasası ile ilgili yapılacak yapısal değişiklikleri de olumlu bulduklarını belirtti.

Piyasada fiyat istikrarının makroekonomideki en önemli sağlamlık göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Akkaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Enflasyonla Mücadele" programının ve Bakan Berat Albayrak’ın mali disiplini koruma ve fiyat istikrarını sağlamaya odaklanmış olmasını, çok önemli bulduklarını aktardı.

Sungurlu iş dünyası olarak bu konuda da millî bir dayanışma içine girmeye, devletin tüm kurumları ile birlikte topyekûn bir duruş sergilemeye ve ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını vurgulayan Behiç Akkaş, şu görüşleri dile getirdi:

“Bize göre enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadele anlamına gelmektedir. Enflasyonla mücadelede kamuya da özel sektöre de düşen görevler var. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Kamu ve özel sektör arasındaki güçlü bir koordinasyon ve yapılacak istişareler ile ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci aşacağımıza inanıyorum.

İş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağız ve ülkemizin bu sıkıntılı süreci atlatmasına katkı vereceğiz. Devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de ülkemizin geleceği, ekonomik kalkınma, toplumsal refah ve istikrarlı bir Türkiye için atılan tüm adımları destekliyoruz. Enflasyonla mücadele konusunda üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle bu yönde yapılan çalışmaların ve uygulamaların yanında olduğumuzu bildiriyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim