Ziyarette yaptığı açıklamada üstesinden gelinmesi şart olan beka meselelerinin devasa boyutlara ulaştığını ifade eden Aras, “İnsanımızın sosyal ve ekonomik taleplerini yok sayamayız. Mutfaktaki tencere kaynamazsa, sofradaki ekmek çoğalmazsa, insanımızın umutları yeşermezse ne yapılsa boş, ne söylense beyhudedir” dedi.

İşsiz bir gencin, umutsuz bir neslin, gırtlağına kadar borca batmış milyonların gönlünü hamasi sözlerle almanın doğru olmadığını belirten Aras, İş, aş, barınma ve eğitim sorunlarını bir beka meselesi görüp kökünden çözmenin, köklü atılımlarla bertaraf etmenin siyaset için ödev ve mecburiyet olduğunu anlattı.

İnsanların ağırlaşan hayat ve geçim şartlarının düzeltilmesi hususunda parlak bir dokunuş, samimi bir müdahale beklediğini belirten Aras, Türkiye’yi diz çöktürmek isteyenlerin döviz silahını çektiğini dile getirdi.

Türk lirasının döviz karşısında erimesinin istendiğini belirten Aras, faizin tırmanması yönünde baskı kurmanın bir başka ayak oyunu olduğunu emperyalizm hem ülkede hem de bölgede dehşet dengesini sürdürmenin çabası içinde olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin güvenlik duvarlarının bir türlü istenen ve arzulanan seviyelere ulaşamadığını söyleyen Aras, “Türk insanı aşağı yukarı 1,5 asırdır, Londra’lı bankerlere, Parisli sermayedarlara; sonucu kazık olan küresel ekonomik merkezlerin doymaz iştahına feda ve kurban edilmiştir. Türk milleti on yıllardır ekonomik cendere, ekonomik muhasara altındadır. Bu makûs talihin değişmesi artık milli ve manevi bir mükellefiyettir. Ana akım iktisat retorik ve teorileri hem ahlakı dışlamış, hem insanı ötekileştirmiş, hem adaleti hiçe saymış, hem de yerel ve milli hassasiyetlere sırt dönmüştür.

Dayatılan ekonomik ilişki ağları milletimizin ciğerini yıllarca dağlamıştır. Buna dayanmamız, sabır göstermemiz akla uygun değildir. Geldiğimiz bu aşamada bize has, bize özgü, bizim ruh, iman ve kültür kökümüzü yansıtan ekonomik sistemin bulunması hepimiz için ihmal edemeyeceğimiz bir sorumluluktur.

Dümeninde milli iradenin olmadığı, denetim ve dengesini milli varlığın belirlemediği cari ekonomik model ve sistemle daha fazla yol alınamaz. Milletimizi kandıranların, umutları çalanların, soygun düzeni kuranların yakasından tutmak, onlarla gecikmiş hesaplaşmayı yapmak iktidarından muhalefetine hepimizin vatan görevidir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim