2017 yılı Ağustos ayından beri İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Üsteğmen Tolga Çiftçi'nin, Elazığ İl Jandarma Komutanlığına tayini çıktı.

Üsteğmen Çiftçi, ilçede yaptığı çalışmalar ve güler yüzlü tavırlarıyla vatandaşların sevgisini ve takdiri kazandı. Çiftçi’nin tayin haberini duyan vatandaşlar üzüntülerini dile getirdi.

Üsteğmen Tolga Çiftçi, Sungurlu’yu çok sevdiğini ve ayrılacak olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Sungurlu görev yaptığım yerler içerisinde en güzelleri arasında, her zaman kalbimde olacak. Burayı çok sevdim. Güzel insanlarla karşılaştım, çok güzel ve kalıcı dostluklar kurdum. Hiçbir zaman unutmayacağım. Sungurlu her zaman hatıralarımda yer alacak. Şimdi yeni görev yerim olan Elazığ'a gidiyorum. Herkes hakkını helal etsin, benim varsa helal olsun. Herkese sevgi ve selamlarımı iletiyorum.” diye konuştu.

1990 yılında Niğde’ye bağlı Çiflik ilçesinde dünyaya gelen Tolga Çiftçi, Bursa Işıklar Askeri Lisesini bitirdikten sonra 2012 yılında Ankara Kara Harp okulundan teğmen olarak mezun oldu. Ankara Beytepe Jandarma Eğitim Komutanlığında göreve başlayan Çiftçi, İzmir-Foça ve Çankırı’da görev yaptıktan sonra 2014 yılında Bingöl’ün Yayladere ilçesine atandı. Çiftçi, 2015 yılında Üsteğmen rütbesine yükseldi. Görev yaptığı yerlerde ve terörle mücadelede gösterdiği başarılarından dolayı takdir belgeleri bulunan Çiftçi, iyi derecede İngilizce biliyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim