Çorum Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın Şehit Yavuz Selim Karaman Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu binasında yaptığı incelemelere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Çorum Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Sungurlu Müftü Vekili Servet Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çoban eşlik etti.

Dr. Ahmet Akın, Sungurlu´da Hafızlık Projesi kapsamında açılacak olan okul binasının projeye çok uygun olduğunu, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu okulu 2017 -2018 eğitim öğretim yılına hazır hale getirmek için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ayrıca Çorum Müftülüğü olarak okulun açılışına her zaman destek olacaklarını da ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, projenin, Kur’an-ı Kerim-i ezberlemiş, onun mesajlarını almış yarının yöneticilerini, mimarlarını, mühendislerini, sosyologlarını, eğitimcilerini, fenni ilimlerle birlikte, manevi ilmini almış iki yönü gelişmiş nesiller yetiştirmeyi amaçladığını ifade etti.

Eryiğit, bu okulda öğrenim görecek öğrencilerin, akademik ve sosyal gelişimlerinin de düşünüldüğü “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme” projesi kapsamında ortaokul süresince diğer derslerin yanında “Hafızlık” eğitimi alacak öğrencilerin derslerindeki başarılarını arttırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılacağını kaydetti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim