Sunuculuğunu Sururi Onan’ın yaptığı şenlik köy meydanında çok sayıda kişinin katılım ile düzenlendi.

İkizli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mahir Karakuş yaptığı konuşmada, geleneksel olarak her yıl düzenledikleri şenliğin bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiklerini belirterek, şenliğinin köyün ve bölgenin tarihini, kültürünü, geleneklerini tanıtmak insanlar arasında dayanışma ve kaynaşma duygularını pekiştirmek birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla organize ettiklerini söyledi.

Her yıl şenliğe katılımın arttığını ifade eden Karakuş, önümüzdeki yıllarda şenlik içeriğinin genişletilerek katılımın daha artırılacağını bu sayede köylerinin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Dernek Başkanı Mahir Karakuş, düzenledikleri şenliğe köy içinden ve şehir dışından katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Sururi Onan’ın sunumunda devam eden şenlikte sanatçılar Rasim Kopar, Ergülü Kapkiner, Funda, Serap ve Fatih Efe müzik ve programları ile renk kattılar. Yöresel oyunlar, halk ozanlarının atışmaları ve konserlerinin düzenlendiği şenlikte ayrıca çevre köylerden getirilen yöresel yiyeceklerin tanıtım ve satışı da yapıldı.

Kendisi de İkizli köyünde doğan Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Kantık da şenliğe katılarak, hemşehrileriyle hasbihâl etti.

Açık artırma ile şenlik ağasının seçiminin de yapıldığı şenlik, gün boyu Seymen TV’den canlı olarak yayınlandı.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim