Cumhuriyet Halk Partisi Sungurlu İlçe teşkilatı Nisan ayında yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili “hayır kampanyası” başlattı.

CHP Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Nisan ayında yapılacak olan referandumla oylamaya sunulacak “başkanlık sistemi” Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde attığı demokrasi açısından, temel hak ve özgürlükler açısından en büyük geri adım olacaktır. 29 madden oluşacak olan anayasa taslağında “Cumhurbaşkanı” ibaresi geçtiğine göre bu cumhurbaşkanlığı sistemidir.

Ancak onlar “ başkanlık sistemi değildir” diyerek vatandaşın aklıyla alay etmeye devam ediyorlar. Türk halkı bugün Cumhurbaşkanının atama yetkisi, bakanların tamamını atadığı, başbakan yardımcılarını atadığı, yüksek yargı, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yarısını atadığı ve rektörleri atadığı bir öneriyle karşı karşıya bırakılmıştır.

Eğer bu başarılırsa sarayda bulunan, Atatürk’ün kendisi için kullanmadığı yetkileri Meclis saraya taşıyacaktır. Ve ülke Meclis’e karşı sorumluluğu sınırlı, seçilmişlerin değil saraydaki irade tarafından seçilmişlerin, kavun gibi şekline kokusuna göre seçilmişlerin yönettiği bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktır. Buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Kampanyanın ilk durağı olarak Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’i ziyaret ettiklerini söyleyen Erayhan, “Halkın içinde, halkımızla, ülkesini, bayrağını, Ata’sını seven herkesle birlikte “HAYIR” kampanyasını sürdürerek, Meclis’imize, demokrasimize, hukukumuza, yurdumuza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim