Sungurlu’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından açılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan Selmin Özer, aldığı hibe desteğiyle kendi iş yerini açtı.
Sunguroğlu Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’ndeki dükkanında pasta, kurabiye, tatlı ve börek satışı yapan 3 çocuk annesi Selmin Özer, hayalindeki işi KOSGEB desteğiyle yaptığını söyledi. Uzun süre eşi Nevzat Özer’in manifatura dükkanında çalıştığını anlatan Selmin Özer, okuduğu “Kafesteki Hayat” kitabından etkilenerek kendi işyerini kurmaya karar verdiğini ifade etti.
Okuduğu kitabın kendisine cesaret verdiğini vurgulayan Özer, “Pasta yapmayı çok seviyorum. Dayımın kızı Zinnur Ünal ile evde pasta yapmaya başladık. Yaptığımız pastaları akrabalarımız ve komşularımız çok beğendi. Bunun üzerine pastalarımızı sosyal paylaşım sitesi facebook hesabımıza koyduk. Gelen yoğun talep üzerine ilçede böyle bir ihtiyaç olduğunu fark ettim. Eşim Nevzat Özer’e kendi işyerimi açmak istediğimi söyledim. Eşim yaptığı araştırmada KOSGEB’in desteğiyle işyerimi açacağımı söyledi. Projemizle KOSGEB’e başvurduk. Projemizin kabul edilmesiyle girişimcilik kursuna başladım. Kursu başarıyla bitirdikten sonra mülakata giderken götürdüğüm pasta çok beğenildi. Eşim ve KOSGEB’teki yetkililer işyeri açmamda çok yardımcı oldu” dedi.
Özer, KOSGEB’ten aldığı 50 bin lira hibe ile “Benim Pastam” adında pastane açtığını söyledi. Dükkanında hiçbir katkı maddesi olmayan tamamen doğal malzeme ile pasta, kurabiye, tatlı ve börek yaparak satışını yaptığını kaydeden Özer, işlerinin gayet iyi olduğunu, müşterilerinin ürünlerini çok beğendiklerini ifade etti.
Hayalindeki işyerini açtığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Selmin Özer, “Kadınlar evde oturup dizi ve evlendirme programı izleyeceklerine bir şeyler yaparak ekonomiye destek olmalıdırlar. İlçede hizmet sektöründe yapılacak çok sayıda iş var. Kadınlar ilgi alanlarına göre kendilerini yetiştirip işyeri açabilir. Ben kendi işyerimi açtım, hayalimi gerçekleştirdim. Bunu her kadın başarabilir” ifadelerini kullandı.
(sungurlugündem)
Editör: TE Bilisim