Tarık Dağlı imzalı haberde, Sun-Ka’nın 1989’da küçük bir işletme olarak kurulduktan sonra 2002’de Türkiye’de gri karton üretimine yön veren bir marka haline geldiği ve yenilikçi yapısıyla başarıyı yakalayan şirketin çevreci karakteriyle de sektöre damgasını vurduğuna dikkat çekildi.

“Kartonun patronu” başlığıyla verilen haberde şu bilgilere yer verildi:

“Yaklaşık 30 yıllık geçmişi olan Sun-Ka 1989 yılında “Ayhan Kâğıt” adıyla kurularak gri karton üretimine başladı. Kuruluşundan sadece 2 yıl sonra, aile üyelerinin ortaklığında şirketleşerek Sun-Ka Sungurlu Kâğıt San. Ltd. Şirketi adını aldı. Günlük bin kilo gibi düşük bir kapasite ile üretimine başlayan Sun-Ka, aynı hızla büyümeyi sürdürmüş ve birkaç yıl içinde üretimini 15 kat kadar artırmıştır.

2002 yılında ürün gamında geliştirme yapılarak, yan mamul olan bobin gri karton ebatlanarak mamul ürüne dönüştürülmüştür. İstenilen renk ve ebatta laminasyon-ebat karton üretimi yapabilir hale gelinmiştir. Bu yatırımla birlikte büyüme hızlanmış, müşterilerinden gelen artan kalite talepleri sonucunda 2006 yılında büyük bir yatırımla makine parkını yenileyen şirket yapılan bu büyük revizyon ile yurt içinde yer alan 7 gri karton fabrikası içerisinde önemli bir noktaya gelmiştir.

Yenilikçiliğe ve gelişime ilk günden beri açık olan firma mobilya imalatından, tekstil sektörüne, kırtasiyeden, ambalaj sanayine ve hatta savunma sanayine kadar uzanan geniş bir kullanım alanına sahip gri ve lamine karton üretimini farklı talepler doğrultusunda geliştirerek alanında öncü olmayı da başardı. Özellikle sektörde çevre bilincinin gelişmesine büyük önem veren ve bu konuda yaptığı inovatif atılımlarla şöhret kazanan şirket Avrupa Birliği’nin örnek projelerine imza atmayı da başardı.

Firmanın en önemli uzmanlık alanı olan gri ebat karton ve renkli bobin kartonda yüzde yüz geri dönüşüm ile dayanıklı ve her sektörün kullanımına özel hale getirilen dayanıklılık-ebat özellikleri Sun-Ka’nın sektördeki en önemli ayırt edici karakteri oldu. Firma bunun dışında laminasyon ebat kartonda özel üretim mamulleriyle de adından söz ettirdi.

Firmanın Genel Müdür Yardımcısı Levent Öztekin, Sun-Ka’nın gelecek hedefleriyle ilgili şöyle konuştu:

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Anadolu’nun kalbinde yer alan küçük bir ilçede, mütevazı koşullarda kurulan Sun-Ka, 30 yıla yaklaşan deneyimi, dünya ve ülke ekonomisindeki dalgalanmalara dayanıklı esnek ve kurumsal yapısı, yenilenmiş makine parkı ve modern işleyişi ile üretmeye, büyümeye ve katma değer oluşturmaya devam etmektedir.  Küçük bir imalat ile başlayan üretimimiz bugün, 15.000 metrekare alana kurulu fabrikamız ile ülkemizin en büyük 5 gri karton üreticisi arasına girdi. Bu başarıda tek bir konuda uzmanlaşmak, bu konuda kendimizi geliştirmek, ürünlerimizin girdiği sektörlerde müşterilerimize uygun ürünler tasarlamak sayesinde gerçekleşti. Bizde yatırımlarımızı bu doğrultuda geliştirip, yenilikçi karakterimizle hem Türkiye’de hem dünyada söz sahibi ve takip edilen bir üretici olmak istiyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim