Önceki gün sabah saatlerinden itibaren özel ve tarifeli uçaklarla Ankara ve İstanbul’daki havalimanlarına gelen hacıların yakınları tarafından karşılanması duygusal anlara neden oldu.

Suudi Arabistan'ın Medine ve Cidde kentlerinden kafileler halinde İstanbul'a ulaşan hacılar, pasaport kontrolünün ardından beraberinde getirdiklerini zemzem ile hurmalarını teslim aldı. Dış Hatlar Geliş Terminalinin çıkış kapısı önünde kendilerini bekleyen yakınlarıyla buluşan hacılar, duygusal anlar yaşadı.

Sungurlu'dan hacca giden kafile başkanı Selahattin Çelikten, kazasız, belasız güzel bir hac döneminin geride kaldığını ifade etti. Kutsal toprakların bambaşka güzelliklere sahip olduğunu dile getiren Çelikten, “80 milyonumuz, tüm ümmet-i Muhammed, Arakan'daki ve Kudüs'teki insanlar için hep dua ettik. Rabbim dualarımızı kabul eylesin” diye konuştu.

Önceki gün sabah saatlerinde yurda dönen hacılardan Sungurlulu hacılar da akşam saatlerinde otobüslerle ilçeye geldiler. Ulu Cami önünde aileleri tarafından karşılanan hacılar, duygusal anlar yaşadı. Hacıların yakınları tarafından karşılanması duygusal anlara neden oldu. 31 Temmuz’da özel şirketlerle kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi, dini görevlerini yerine getirerek yurda döndü.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim