Saadet Partisi (SP) Sungurlu İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök, Türkiye için her seçimin önemli olduğunu, ama 1 Kasım'da yapılacak seçimin ülke açısından daha çok öneme sahip olduğunu söyledi.
1 Kasım seçimlerine giderken Saadet Partisi ile AKP arasındaki benzerlik ve farklılıkları vatandaşların bilmesi gerektiğini belirten Hacı Arslan Tök, bu iki partinin ön önemli farkının zihniyet farkı olduğunu vurguladı.
Saadet Partisi’nin hakkı üstün tutan zihniyeti esas aldığını, AKP’nin ise kuvveti üstün tutan zihniyeti esas aldığını belirten Tök, “Saadet Partisi önce ahlak ve maneviyat diyen bir parti iken AKP modern dünyanın ahlak anlayışını öncelemekte ve benimsemektedir. Bu iki parti kabul ettikleri referanslar bakımından farklıdır. Saadet Partisi referans olarak Müslüman milletimizin milli ve manevi değerlerini kabul ederken AKP, AB kıstaslarını kendine referans olarak kabul etmektedir. Saadet Partisi İslamca siyasetin temsilciliğini yaparken AKP Batıca siyasetin temsilciliğini yapmaktadır. Bunun için Saadet Partisi kendisini milli görüşçü olarak tanımlarken AKP kendisini muhafazakar demokrat olarak tanımlamaktadır. Bu iki partinin savundukları düzenler de farklıdır. Saadet Partisi milletimizin Saadeti için adil bir düzen kurmayı gaye edinmişken, AKP ülkemizde ve dünyada yürütülmekte olan faizci zulüm düzenini yürütmeyi bir zorunluluk olarak görmektedir” dedi.
Saadet Partisi ile AKP’nin iki farklı zıt zihniyetin temsilciliğini yapan aralarında şekil benzerliğinden başka hiç bir yakınlık bulunmayan iki farklı parti olduğunu söyleyen Tök, iki parti arasında fark olmadığı söylemlerinin halkı aldatmak için kullanıldığını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim