Sungurlu’da Belediye Caddesi’nde bir dernekte, Cuma günleri güvercinler ihale yoluyla satışa sunuluyor.

2003 yılında “Sungurlu İlçesi Evcil Hayvanları Yetiştirme Koruma ve Hayvan Sevenler Arasında Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında kurulan derneğin 52 üyesi bulunuyor.

Dernek Başkanı Osman Kaya, 2003 yılında kuş severler tarafından kurulan derneğin 52 üyesi olduğunu belirterek, Belediye Caddesi’ndeki dernek merkezinde her hafta Cuma günleri güvercinlerin açık arttırmayla satışa sunulduğunu söyledi.

Kuşunu satmak isteyen vatandaşların ihaleden önce sıra aldığını anlatan Osman Kaya, “Kuşlar benim yönetimimde açık artırma usulü ile satışa sunuluyor. Oyunlu güvercinler 20 lira, oyunsuz güvercinler 10 liradan satışa çıkıyor. Üyelerimiz fiyat veriyor, artırıyor, bende satıcıya soruyorum, ‘satayım mı’ diye?  Oda ‘sat’ derse son fiyata satıyorum. ‘Satma’ derse kuş satıcıda kalıyor. Buradaki amacımız birlik beraberlik içerisinde bütün üyelerimize yardımcı olmak. Sungurlu genelinde kuş sever çok, meraklısı fazla ama dernek üyemiz 52” dedi.

Çevre il ve ilçelerden de gelen misafirlerinin de olduğunu söyleyen Kaya, “Gelen arkadaşlara elimizden gelen misafirperverliği gösteriyoruz. Derneğimiz herkese açıktır, güvercin besleyen bütün arkadaşları derneğimize bekliyoruz” dedi.

Bu hafta katılımın az olduğuna da vurgu yapan Osman Kaya, bu durumun güvercinlerin yumurta ve yavru zamanı olduğundan kaynaklandığını dile getirdi.

Dün akşam yapılan ihalede Murat Keçelioğlu’na ait “Takka Perçem Sinekli Pal” çifti 150 liraya Eyüp Ergünen tarafından satın alındı.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim