Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Fatih Üstündağ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, daire müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Necmeddin Kılıç, bu toprakların bulunduğu stratejik konum ve verimli toprakları sayesinde üzerinde bulunan medeniyetleri güçlü ve seçkin bir hale getirdiğini ifade ederek, Anadolu’nun tarihte önemli büyük devletlere ev sahipliği yaptığına dikkat çekti. Bu coğrafya üzerinde kurulan medeniyeti yaşatmak ve ufka umutla bakmanın temel görevleri arasında olduğunu anlatan Vali Kılıç, tüm bunları başarabilmek için omuz omuza, gönül gönüle verip devleti güçlü kılmanın hedeflerden birisi olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalacağını anlatan Vali Kılıç, “Gece uyumayacağız, gündüz oturmayacağız. Milletimizi zengin edip, devletimizi yücelteceğiz” dedi.

Yapılacak çalışmalarla asfaltsız köy yolu, kilit taşı döşenmemiş ya da alt yapısı tamamlanmamış köy kalmayacağını anlatan Vali Kılıç, bunların yanı sıra köylerden kente göçün önenmesi adına köylerin de şehir gibi olması için çalışmalar yapılacağını vurguladı. Gelirin artması için köylerde meyve ormanları oluşturulacağını bazı köylerde ceviz fidanı dikilirken bazı bölgelerde ise badem dikilebileceğini belirten Vali Necmeddin Kılıç, bu ormanların bir süre kontrol altında tutulacağını gelir elde etmeye başladığında da köy tüzel kişiliklerine devredileceğini kaydetti. Buralardan elde edilen gelirle su paralarının ödenebileceği gibi öğrencilere burs da verilebileceğini anlatan Vali Kılıç, köylerde yapılacak işler için hibe ve desteklerin de devam ettiğini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim