İddialara göre, Sungurlu’da bir okulda Müdür yardımcılığı yapan Ergülü Yıldız’dan bir gün boyunca haber alamayan yakınları, İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleriyle beraber arama çalışması yapan yakınları, Yıldız’ı, Fatih Mahallesinde oturduğu eve gitti. Kapıyı kırarak içeri giren yakınları, Yıldız’ı, çatı katında tavana asılmış halde buldu. Yıldız’ın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Haberi alan Yıldız’ın diğer yakınları ile meslektaşları, evinin önünde gözyaşlarına hakim olamadı

 FETÖ’DEN AÇIĞA ALINMIŞ

 İlçedeki bir okulda öğretmenlik yapan Yıldız’ın, bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında polis tarafından da gözaltına alınan Yıldız’ın, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı, bir süre sonra adli kontrol şartının da kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Yıldız’ın, FETÖ soruşturmasından açığa alınması nedeniyle bunalıma girdiği ve kendini astığı iddia edildi.

EŞKİL “İNTİHARI AİLESİNE İZAH ETMELERİNİ BEKLİYORUZ “

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, Ergülü Yıldız’ın ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevinden uzaklaştırılması ve ihracı sürecinde adil, sağlıklı, şeffaflık ve hassasiyet içinde yürütülmesi, açığa alınan öğretmenlerle ilgili belirsizliklerin acilen giderilmesi, yapılan hataların telafi edilmesi, teknik konuların tüm ayrıntılarıyla aydınlatıldıktan sonra tasarrufa konu edilmesi, toplumun adalet duygusunun yara almaması gerekir’ diyerek defalarca açıklamalar yaptıklarını ifade eden Eşkil, “Açığa almaların mağduriyetler oluşturduğu ve bir an önce gerekli inceleme ve soruşturmaların bitirilerek göreve iade noktasında adil ve hızlı karar verilmesi gerektiği hususu ilgili makamlara hatırlatılmıştı.” dedi “Şimdi soruyoruz yetkililere, ilimizde ihraç edilenlerin ve açığa aldıklarımız 1000 kişi civarında ama kimseden bir ses yok diyenler, şimdi istedikleri sesi duydular mı?” diyen Eşkil, “Kraldan çok kralcı kesilenlerin vicdanı acaba şimdi biraz olsun sızladı mı? Hiç kimse ülkemizin içinde bulunduğu şartları, ‘Olağanüstü Hal’ durumunu bahane ederek, keyfilik süremez/sürmemelidir. Devlet-Millet kaynaşmasının en fazla ihtiyaç duyulduğu bu zamanda vicdanları kanatacak, adalet duygusunu tahrip edecek kararlardan ve uygulamalardan şiddetle kaçınılması gerekir. Öğretmenimiz ve üyemiz Ergülü Yıldız’a Allahtan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına, ve eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. Yetkililerden Ergülü Yıldız öğretmenimizin intiharını eşine, çocuklarına ve ailesine izah etmelerini bekliyoruz.” diye konuştu. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim