Okul bahçesinde düzenlenen programa Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Bilici yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından okuldan mezun olan öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi. Törende mezun olan öğrencilere Kaymakam Gözen ve Belediye Başkanı Şahiner tarafından diplomaları verildi.

Öte yandan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner de Engelliler Haftası’nın Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı anda kutlandığını, bu hafta içinde engellilerin sorunları, engelliliğin önlenmesi ve eğitimi gibi konuların ele alındığını söyledi. Şahiner, “Tabi bunların kağıt üzerinde kalmaması adına gerek merkezi, gerek yerel yönetimler, gerekse de sivil toplum örgütlerinin ortak paydada buluşması, birlikte projeler üretmesi ve engelli kardeşlerimizin topluma entegre edilmesi gerekmektedir. Toplumda bilinç düzeyi arttıkça, engelli bireylerin hayatın içindeki başarılarını görme biçimi de insana verilen en önemli göstergedir. Tüm engellere rağmen, engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde ne gibi büyük başarılara imza atabildikleri örnekleriyle ortadadır” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim