Öğrencilere kitap okuma sevgisini kazandırmak, ufki düşüncelerinde yenilikler oluşturmak, kelime dağarcıklarını genişleterek konuşma kabiliyetlerine zenginlik katmak amacıyla başlatılan “Sungurlu Okuyor Projesi” ile okullarda “Kitap Okuma Etkinliği” düzenleniyor. Ayrıca her ay en fazla kitap okuyan öğrenciler de ödüllendiriliyor.

Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ödül törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, okullarda Mart ayında en çok kitap okuyan öğrencileri tebrik ederek öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının bir ömür sürmesi yönünde temennilerde bulundu.

Mustafa Eryiğit, “Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Okuma alışkanlığı kazanmış bireylerin; okuduğunu anlama ve anlatabilme becerilerinin yüksek oranda gelişerek, kendisini ifade etme becerileri daha kolay hale gelir. Bu sayede öğrencilerimizin akademik başarıları ve yorumlama yetenekleri artar” diye konuştu.

“Sungurlu Okuyor Projesi” kapsamında bu ay en çok kitap okuyan öğrencileri ayrı ayrı tebrik eden Eryiğit, öğrencileri ödüllendirdi ve projenin 2 yıldır başarıyla uygulanmasını sağlayan okul yöneticilerine ve öğretmenlerine ayrıca her akşam 20.00-20.30 saatlerinde aile kitap okuma saatlerinde evlatlarıyla birlikte kitap okuyan velilere teşekkür etti.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim