Vali Necmettin Kılıç ile Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Salim Uslu yapımı devam eden Sungurlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) kampüsünde incelemelerde bulundu.
Kampüs inşaatını gezen Vali Kılıç ve Milletvekili Uslu’ya Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, İlçe Garnizon Komutanı Necip Sirkeci, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan ve bazı vatandaşlar eşlik etti. Heyet Sungurlu MYO kampüsü inşaatını sürdüren yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüsünün yeni yerinde Bin 215 öğrencisiyle eğitime başlayacağını söyleyen Vali Kılıç, “Bunun yanı sıra altyapı eksikliklerini yerinde izlemek, karar vermek ve yeni sezona bu hizmetleri yetiştirmek üzere buraya geldik. Çalışmalarımız neticesinde Yüksek Okulu kazanıp Sungurlu’ya gelecek öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bir imkan verebilmesi amacıyla devletimiz tarafından FETÖ soruşturması neticesinde el konulan yurdun KYK’ya devredilmesi için gayret göstereceğiz. Yeni bir bina hizmete açılıncaya kadar bu yurt geçici olarak Kredi Yurtlar Kurumu’na verilmesi, sonrasında yapılacak olan yeni yurt binası hizmete açıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi konusunda fikir birliğine ulaştık” dedi.
Çorum ve ilçelerinin 15 Temmuz gecesi demokrasi mücadelesinde ve sonrasında da teröre karşı dik duruşuyla önemli sınavları başarıyla verdiğini hatırlatan Çorum Milletvekili Salim Uslu da, “Çorum insanı, Sungurlu insanı en iyi hizmetlere layıktır. Devlet olarak bizim yapacaklarımız varsa bunları da yapmaya çalışıyoruz. Sungurlu'daki gençlerin sokaktan kurtulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Stadyumu yolun sol tarafına alıyoruz. Devletimiz tarafından Fen lisemiz yapıldı ve şimdi de Meslek Yüksek Okulu kampüsü inşaa ediliyor. Çorum ve ilçelerine baktığımız zaman Sungurlu Meslek Yüksekokulu en çok öğrenci kapasitesine sahip ve en çok mevcudu olan okulumuzdur. Spor toto tarafından yapılacak olan spor alanı için gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah ihtiyaç duyulan her şey Sungurlumuzda ve ilçelerimizde olacaktır” ifadelerini kullandı. (İHA)
Editör: TE Bilisim