Sungurlu’da ikinci el traktör satışı yapan Fatih Kayaalp, yaklaşan tarla ekim döneminde traktör satışlarında artış beklediklerini söyledi.

İlçede Ankara-Samsun karayolu üzerindeki Orhan Yazdıç Galericiler Sitesi’nde ikinci el traktör satışı yapan Fatih Otomotiv sahibi Fatih Kayaalp, yaptığı açıklamada, ikinci el traktör piyasasının ekim ve hasat zamanı yaklaşırken hareketlendiğini belirtti.

Yaklaşan ekim dönemi nedeniyle traktör satışlarında artış beklediklerini işaret eden Kayaalp, yağışların iyi gitmesinin rekolteyi arttırdığını, bu durumun da çiftçinin gelirine yansıdığını ifade etti.

Yılın ilk yarısındaki satışların orta düzeylerde olduğunu anlatan Kayaalp, “İkinci el traktör piyasasında sürekli bir canlılık olmuyor. Yılın belirli dönemlerinde artış yaşanıyor. Artışlar genellikle ekim zamanı ve hasat zamanı yaklaşırken oluyor. Traktör yılın her günü kullanılan bir araç olmadığı için ekim dönemi bittikten sonra kış mevsimine doğru satışlar da ister istemez azalma yaşanıyor” dedi.

Satışını yaptıkları traktörlerin orta düzeyde çiftçilikle uğraşan çiftçilere hitap ettiğini kaydeden Kayaalp, şöyle devam etti: “Bugün sıfır kilometre traktörlerin fiyatlarına baktığımız zaman 80 ila 500 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Her çiftçinin bu fiyatlarda ki traktörleri satın alabilmesi tabi ki mümkün olmuyor. İşyerimizde satışını yapmış olduğumuz traktörler genellikle orta düzeyde çiftçilikle uğraşanlara hitap ediyor.”

Çiftçilerimiz mağdur olmaması için satışı yaptıkları traktörlerin tüm bakımlarını yaptıklarını vurgulayan Fatih Kayaalp, “Müşterilerimize sattığımız traktörlerin her zaman arkasında duruyoruz. Satışını yaptığımız traktörler ve tarım aletlerini satışa sunmadan önce çiftçilerimizin mağdur olmaması için gerekli tüm bakımları itina ile yaptırıp ondan sonra vitrine koyuyoruz. Bugüne kadar bizi tercih eden tüm çiftçilerimize teşekkür ediyor. Ekimini yapacakları ürünlerin şimdiden hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Ülke ekonomisinin büyümesinin tarım sektörüne de büyük bir etkisi olduğunun altını çizen Kayaalp, “Ülkemiz ekonomisinde bu yıl %5’in üzerinde bir büyüme var. Bu büyümede, tarım sektörünün toplam katma değeri, geçen yılın aynı çeyreğine göre, zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 4,7 etkisi var. Buna bağlı olarak satışlarımızda şuanda biraz kıpırdanma var. Bu hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim