Düzenledikleri eğitimle personeli bilinçlendirerek iş kazalarının önüne geçmeyi ve vatandaşa daha iyi hizmet sunmayı amaçlayan Sungurlu Belediyesi’nin “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitiminde personele iş kazalarında ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği anlatıldı.
Uzmanlar tarafından verilen eğitimde, Kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan işçilerin sağlığı ve güvenliği konularında sunumlar yapıldı. Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilenmesi, koruyucu önlemler alınarak geliştirilmesi ve uyarı önlem işaretlerinin önemi, işyeri özelliklerine göre iş yerindeki riskler ve alınacak önlemler ile iş sağlığı ve güvenliğinin genel prensipleri konularında örnekler verilerek, katılımcılar bilgilendirildi.
İş güvenliğinin amacını anlatan İş Güvenliği Uzmanı Özgür Sezen,” Amacımız işçi ve işvereni korumak ve sonuçta da kaliteli bir hizmetin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Bilgisizlik, uykusuzluk, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenler iş kazalarının başlıca faktörleri arasındadır. Bunun için işverenin alacağı tedbirlerin yanı sıra çalışanların da işine yoğunlaşması, gördüğü aksaklıkları ve riskleri zaman kaybetmeksizin ilgililerine bildirmesi ve tedbir alması gerekmektedir” diye konuştu.
İş kazalarının sebeplerinin başında dikkatsizlik, yorgunluk ve dalgınlık geldiğini söyleyen Özgür Yeter, “Yapılan istatistiklere göre iş kazalarının yüzde 98’inin tehlikeli hareket ve davranışlardan kaynaklandığını, yüzde 2’sinin ise kaçınılmaz durumlardan kaynaklandığını ortaya koyuyor. O yüzden çalışanlar tehlikeli davranışlardan uzak durmalıdır” dedi.
Eğitim seminerlerinin gerekliliğine vurgu yapan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'de, “Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz, hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Seminerlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim