Mahmut Atalay Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, İlçe Garnizon Komutanı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı İlyas Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yasin Şahin, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kaymakam Mitat Gözen, “Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda son devletimizin ve tek vatanımızın da adıdır. Büyük bedeller ödeyerek, can vererek, kanımızı akıtarak kurduğumuz yeni devlet hem tam bağımsızlığın Türk milletinin karakteri olduğunun bir göstergesi hem de binlerce yıllık devlet tarihimizin son halkasıdır” dedi.
Bu nedenle cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma azmi ve kararlılığında olduklarını vurgulayan Gözen, “Biliyor ve yaşananlardan tekrar tekrar görüyoruz ki çok zor bir coğrafyadayız ve ağır tarihsel ve kültürel sorumluluklarımız var. Yanı başımızda, bizim emperyalizme karşı ödediğimiz bedelleri ödemeden, batının masa başında çizdiği sınırlarla kurduğu ve işbirlikçileri ile yönettiği sözde devletler en küçük tehdit karşısında parçalanmanın eşiğine geliyor, yurttaşları ülkelerine sahip çıkmak yerine başka ülkelere sığınıyor. Vatan yapamadıkları toprakları çok kolay terk ediyorlar. Bizi ve devletimizi de bu ülkelerle karıştıranlar, tarihte tekrar tekrar yedikleri tokatlardan ders almamış olacaklar ki, ülkemizi ve devletimizi sık sık tehditler ve ihanetlerle karşı karşıya bırakmak istemektedirler” ifadelerini kullandı.
En son 15 Temmuz’ da yaşanan ihanetin Türk milletinden gerekli cevabı aldığını dile getiren Gözen, “Milletimiz bir kahramanlık destanı daha yazarak biricik devletine kendisini siper etmiştir. Bir defa daha gördük ki bizim bizden başka dostumuz yok. 78 milyon gönülden kenetlenerek Cumhuriyetimizi ve devletimizi sonsuza dek yaşatacağız. Her tehdit ve ihanete karşı uyanık olacak, gönül coğrafyamızdan da tarihi misyonumuz gereği yardım elimizi çekmeyeceğiz. Yıkılmayacağız, yorulmayacağız, daha müreffeh ve güçlü Türkiye hedeflerimize ulaşacağız. Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.
Günün anlam ve önemini anlatan şiir ve kompozisyonların okunduğu tören de halk oyunları gösterisi düzenlendi.
Cumhuriyet bayramı dolayısıyla okullar da düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Editör: TE Bilisim