Bölge üreticilerinin nakit ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği protokol, Şekerbank Şube Müdürü İbrahim Güleçyüz ve Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili arasında imzalandı.

Şekerbank Şube Müdürü İbrahim Güleçyüz, yaptığı açıklama da, kuruluş amacı tarımın finansmanı olan ve 65 yıldır üretenin yanında yer alan Şekerbank’ın, Ziraat Odası ile kredi anlaşması protokolü imzaladığını söyledi.

Güleçyüz, “Banka imzalanan protokol kapsamında, bölge üreticilerinin nakit ihtiyaçlarını uygun faiz oranlarıyla karşılıyor ve kredi geri ödemelerini yılda bir hasat zamanında yapmalarına imkan sağlıyor.” dedi.

7 Kasım Çarşamba günü imzalanan protokol ile Şekerbank, bölgedeki üreticilerin finansman ihtiyaçlarını hasat zamanı geri ödeme imkanı ve avantajlı faiz oranlarıyla karşılayacağını ifade eden İbrahim Güleçyüz, “Tarım sektörüne ve çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Sungurlulu üreticilere banka olarak daha fazla destek olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Şekerbank’ın üreteni destekleme misyonu doğrultusunda imzaladığımız protokol ile Sungurlulu üreticilerimize finansman sağlıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana uzman kimliğimiz ile tarım sektörüne ve çiftçilerimize her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili’de konuşmasında şunları dile getirdi: “Üreticilerimize yapılacak her türlü destek, ülke ekonomisine ivme kazandıracaktır. Ekonominin canlanmasına ve istihdama katkı olarak geri dönecektir. Üretim, ülkelerin refah düzeyinin artması ve kalkınmasının en büyük itici gücüdür.”(Haber merkezi)

Editör: TE Bilisim