AK Parti İlçe Kadın Kolları’nın kongresine katılarak genel kurulların bir bayrak değişimi olduğunu söyleyen Uslu, bundan önce görev yapanlara teşekkür etti. “Emaneti getirdiler, Hamide hanıma verdiler” diyen Salim Uslu, “Burada görev alacakların sayısı sınırlı. Onun için buradaki herkes AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı gibi çalışması gereklidir. Aklınızı fikrinizi bu davaya vermeye hazır olduğunuzu biliyorum” diye konuştu.

Bu dava sayesinde var olduklarını anlatan Uslu, “Bu dava ne kadar büyükse, ne kadarda yüceltilirse ve bu bayrak ne kadar yükseklerde ve göklerde özgürce sallanırsa bizlerde o kadar mutlu oluruz. Nasılsa isimsiz şehitlerimiz varsa sizlerde isimsiz kahramanlar olarak elbette bu dava için hizmette geri kalmayacaksınız. Bizler Cumhurbaşkanımıza sonuna kadar bağlıyız. Cumhurbaşkanımıza hem Sungurlu olarak, hem de Çorum olarak başımız dik. Çünkü vefakar insanlar olarak aldığımızın ve bize yapılanlara karşı karşılığını vermek adına görevimizi yerine getirmiş oluyoruz” diye konuştu.

“CEZAEVİNE DUDAK BÜKENLER OLUYOR”

Son 16 yılda Çorum ve Sungurlu'ya yapılan hizmetlerin tutarının 1 milyar 655 milyon olduğunu belirterek son zamanlarda yapılan cezaevlerine bazılarını dudak bükerek burun kıvırdığını anlatan Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezaevinin getireceği ekonomik hareketlilik, cezaevinin hizmet alımı ile getireceği fayda sağlayacaktır. O cezaevinde kalan insanlar üst üste yatıyorlarsa ve cezaevi insanları rabit edip, insanları topluma kazandırma yerine o cezaevi şayet suç üretim yerine haline gelmişse bunu da görmezden gelemeyiz. Biz o nedenle hem insanları rabit etmek hem oraları iş atölyelerine çevirmek ve orada arkadaşların cezasını çekerken üretmesini ve kazanması sağlamaktır. Ayrıca burada şehir stadyumu yapılmaz deniliyordu. 500 kişilik seyirci tribünümüz vardı ona ilave olarak 800 kişilik tribün yapacağız”

“HIZLI TREN UĞRAYACAK”

Hızlı trenin geldiğini söyleyen Milletvekili Uslu, “Buralarda çalışmalar yapılıyor. 20 milyon TL harcanarak hızlı trenin çalışmaları yapılıyor. Böylece hızlı trenimiz gelmiş olacak. Vay efendim Hızlı tren Sungurlu'ya uğramayacak diyen birileri var. Bakın bir tane hızlı tren durağı Hastanenin karşısına konulacak. Vay efendim otoyol Sungurlu'nun dışından geçiyor. Buna biz karar veremeyiz. Bunun teknik çalışması yapılacak. Yok Sungurlu'ya giriş yok diyorlar halbuki Sungurlu'ya giriş var. Şimdide yolun Sungurlu'ya faydası yok diyorlar. Sungurlu'da neredeyse her gün kaza oluyor. Bunun içinde de ölümlü kazalar yaşanıyor. Bu insanların güvenli yollarda gitmeye hakkı yok mu? Bunlar alışmışlar her yapılana her doğruya karşı çıkmayı muhalefet yapmış sayıyorlar. Muhalefet partisinin talepleride bize geliyor. Yeğenim var, işte şunu işe koyun diye taleplerle bize geliyorlar. Bunların zamanı gelince açıklarız. Yoksa kuru kuru muhalefet yapmakla iş yapılmıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim