Uzun yıllardır ıslah edilmeyen Budaközü ve Diğ çayı dereleri, olası sel felaketlerine davetiye çıkartıyor. Kış mevsimi dolayısıyla yağışların meydana geldiği İlçede Budaközü ve Diğ çayı derelerinde meydana gelebilecek olası seller vatandaşları tedirgin ederken, derelerin bir an önce ıslah edilmesi isteniyor.

Diğ çayı ve Budaközü çaylarında 2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksan'ın da aralarında bulunduğu heyet ıslah çalışması için düğmeye basmıştı. 4 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırım programına alınmayan dere ıslahı halen çözüm bekliyor.

2017 YILINDA YAPILMASI İÇİN TEKLİF EDİLDİ

Budaközü ve Diğ çayı dereleri ıslah projesinin 2017 yılı bütçesine teklif edildiğini söyleyen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “Uzun yıllardır ıslah edilmeyen Budaközü ve Diğ çayı dereleri, olası sel felaketlerine davetiye çıkartıyor. Bunun örneğini geçen yıllarda yaşadık. Aynı sıkıntıları yaşamamak için derelerin biran önce ıslah edilmesi gerekiyor" dedi.
Gecikmiş bir proje olduğunun altını çizen Başkan Şahiner, "2014 yılından buyana projeyi ısrarla takip ediyoruz. DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz ve çabalarımız neticesinde 2017 bütçesine alındı. Sungurlu için hayati öneme sahip olan projenin 2017 yılında ihale edilmesi için Çorum Milletvekillerimizin bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz" dedi.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim