"Bu millet bu zamana kadar kendi kaderini kendi çizdi" diyen Bakan Bozdağ, "Bundan sonra da kendi hakkındaki kararları kendi verecektir. Önümüzdeki günlerde Avrupa'da milletin zihniyetini karıştırmaya yönelik hangi komisyonda bir çok düzmece rapor çıkacak göreceksiniz. Sungurlu'dan sesleniyorum Türkiye'nin iç işlerine karışma hakkı kimsenin haddine değil. Türkiye kendi yolunu kendi çizecektir. Bunlara cevabı sandıkta vereceğiz. Evet diyeceğiz. Türkiye'nin sistemini değiştirerek cevap vereceğiz. Türkiye'nin sürekli güçlü iktidarlar tarafından yönetilmesi için evet diyeceğiz. Bu çaba Türkiye'yi zayıf görmek isteyenlere en gür cevap bu olacaktır" dedi.
Terör örgütlerinin sistem değişikliğinden rahtsız olduğunu söyleyen Bozdağ, "Biz bunu sadece bir referandum olarak görmüyoruz. Bu iş artık referandumun çok ötesinde. Bakın PKK, FETÖ, DAEŞ, ne kadar terör örgütü varsa Türkiye'nin sistem değişikliği yapmasından rahatsız. PKK ne zamandan beri Türkiye'nin yararına bir iş istedi. Her gün bir saldırı yapıyorlar. Pek çok insanımızı şehit ediyorlar. FETÖ ise 15 Temmuz'da 249 canımızı aldı. Bunlar başka ülkeye hizmet ediyor, ihanet ediyorlar. Değerlendirme yaparken, bunlara bakarak evet yada hayır deyin. Bunları çok iyi görün. Kararınızı ona göre verin" diye konuştu.
16 Nisan akşamı yeni bir Türkiye olacağına inandığını dile getiren, Bozdağ, "Bu milletin istikametini bozamayacaklar. Biz beraber yolumuza devam edeceğiz. Bakın Kılıçdaroğlu'na SP'ler Hayır oyu versinler diye Erbakan hocaya dua ettiriyor. Bunlar 16 Nisan'a kadar Erdoğan'a hakaret etmeme orucu tutuyorlar. Önceleri AK Parti'ye AKP diyorlardı. Şimdi ise AK Parti diyorlar neden AK Partililerin oylarına ihtiyaçları var. Yeni sistemi hep beraber ülkemiz için hayata geçirmek için durmak yok diyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim