Mavi Ocak Tesislerinde düzenlenen programa Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkan vekili Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Şaban Atlı, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, İl Genel Meclis üyeleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

BİN ANNE VE İKİ BİN ÖĞRENCİ BİLİNÇLENDİRİLECEK
Programda proje hakkında açıklama yapan Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Şaban Atlı, projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının finanse ettiği, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında kabul edildiğini, 10 ay sürecek projenin maliyetinin ise 77 bin 777 lira olduğunu söyledi.
Projeyle 18-35 yaş arası bin anne ve 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Atlı, proje ile ilçede engelli doğum ve sonradan engelli olma konularında bilinçlendirmeyi artırıp farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.
Atlı, proje ortaklığını Çorum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesinin yaptığını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim