Alınan bilgiye göre olay önceki gün öğleden sonra meydana geldi. İddialara göre eski Belediye Yazı İşleri müdürü olan Fenni Duran üstünü ve çalışma odasını aramak isteyen iş arkadaşlarıyla kavgaya tutuştu. Kavga sonucunda aldığı darbeler sonucu kendisini darp edenlerden şikayetçi olmak üzere savcılığa giderken yolda kalp krizi geçirdiği öğrenilen Duran, Çorum’da özel bir hastaneye getirildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayla ilgili yapılan soruşturmada Sungurlu Belediyesi’nde çalışan 6 kişi gözaltına alındı. Savcının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden ikisi tutuklanırken, 4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayın ardından Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner başta olmak üzere yakınları ve belediye çalışanları hastaneye akın etti. Duran’ın abisi Kemal Duran, kardeşinin 7 yıl önce kalp ameliyatı geçirdiğini söyledi. Fenni Duran’ın darp edildiği sırada yanında olan kızı Banu Duran ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Banu Duran, babasının belediyede bir grup belediye personeli tarafından darp edildiğini iddia etti.
Olayın ardından hastaneye gelen Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi ile Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Burhan Şahin olayın takipçisi olacaklarını, savcıları göreve çağırdıklarını, vefat eden üyelerine Allah’tan rahmet, sevenlerine, sendikalarına ve Sungurluya başsağlığı dilediklerini söylediler.
Öte yandan Ankara’ya gitmek için yola çıkan Vali Ahmet Kara da, Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız’ı ziyaret ederek bilgi aldı.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim